Siirry suoraan sisältöön

Kääritään hihat lähiympäristön siisteyden puolesta

Jätehuoltoyhtiö Keräämö haastaa jälleen kaikki toiminta-alueensa kuntien 1–9 luokkalaiset sekä koulujen henkilökunnan järjestämään roskienkeräystempauksia lähiympäristöissään. Keräämö tarjoaa koulujen tempauksiin hanskat, roskapussit ja jätesäkit ja ne toimitetaan ilmoittautuneille kouluille viimeistään viikolla 17. Talkoot voi järjestää kevään aikana oman aikataulun mukaan. Tarvikkeiden tilaaminen tapahtuu 18.3 – 4.4. alla olevan linkin kautta.

Lisätietoja: maija.nuotio@keraamo.fi tai p.044 701 2898.

Yle ja Miljoona roskapussia

Samaan aikaan siivoustalkoiden kanssa ajallisesti osuu myös Ylen lanseeraama Miljoona roskapussia- kampanja. Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2023 ja kaksi kuukautta kestäviin, koko Suomen yhteisiin siivoustalkoisiin osallistui yli 170 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja.

Tänä vuonna kampanja on käynnissä 15.4.– 5.6.2024.  Ylen järjestämä valtakunnallinen kampanja haluaa positiivisessa hengessä vähentää roskaamista sekä lisätä tietoisuutta roskaamisen vaikutuksista. Tavoitteena on vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan ja havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä. Ja samalla innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstämme miljoona pussillista roskia.

Myös koulujen siivoustalkoissa kerätyt roskapussit kannattaa merkitä kampanjan verkkosivuille yle.fi/miljoonaroskapussia sen paikkakunnan kohdalle, josta roskat on kerätty. Verkkosivut ovat jo auki, mutta roskalaskuri aukeaa, kun kampanja starttaa.

Voit myös tutustua pori.fi/siivoustalkoot sivuihin joilta löydät mm. siivoustalkoiden järjestäjän muistilistan.