Siirry suoraan sisältöön

Markkinavuoropuhelun tavoite

Jätelain uudistuminen toi useita muutoksia tapoihin, jolla lajittelu ja hyötyjätteiden kuljetus kiinteistöllä hoidetaan. Jatkossa yhä useampi löytää lajittelumahdollisuudet kotipihaltaan. Keräämö huolehtii ensimmäisessä vaiheessa pakkausjätteiden (muovi, kartonki, lasi) ja pienmetallin keräyksen järjestämisestä taajama-alueilla 1.1.2024 alkaen ja myöhemmin keväällä 2024  biojätteen keräyksestä keskustaajama-alueella.

Markkinavuoropuhelun tavoitteena on kartoittaa markkinoita ja edistää hyvää yhteistyötä ja avointa vuorovaikutusta kuljetusyritysten ja Keräämön välillä. Vuoropuhelun avulla etsitään hyviä käytäntöjä tulevan hankinnan suunnitteluun ja kilpailutusprosessiin. Uudistus lisää jätealan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia, kun jätteiden lajittelu, kierrätys ja kuljetukset lisääntyvät. Jätekuljetusten kilpailutuksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota urakka-alueiden jakamiseen siten, että kaiken kokoisilla kuljetusyrityksillä on mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuun.

Markkinavuoropuhelu II

Pakkausjätteiden kuljetusten markkinavuoropuhelu järjestettiin to 10.8.2023 klo 14-15.30 Keräämön toimistossa Pripolissa, Tiedepuisto 4C.

Avaa tästä esitysmateriaali ja tallenne.

Kilpailutus

Keräämö Oy on julkaissut hankintailmoituksen kuljetusurakoista, joka koskee pakkausjätteiden keräystä ja kuljetusta kiinteistöiltä. Yritysten tulee jättää tarjouksensa kuljetusurakoihin viimeistään 10.10.2023 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa Urakka-alueet on muodostettu siten, että kaiken kokoisilla kuljetusyrityksillä on mahdollisuus tehdä tarjous. Samalla on huomioitu taloudelliset näkökohdat, ympäristöasiat ja vastuullisuus.
Katso käynnissä oleva pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus