Siirry suoraan sisältöön

Lajittele pakkaukset tyhjinä, puhtaina, kuivina, litistettyinä ja sisäkkäin pakattuina

  • Kartonkitölkit, esim. maito- ja mehutölkit
  • Kartonkipakkaukset esim. muro- ja keksipaketit
  • Paperipussit ja -kassit
  • Pizzalaatikot, munakennot
  • WC- ja talouspaperirullien hylsyt
  • Juomien pahviset monipakkaukset, esim. sixpackit ja salkut

Kuljetetaan raaka-aineeksi kartonkitehtaalle. Siitä valmistetaan mm. aaltopahvia ja pakkauskartonkia

Kartonkipakkaukset vievät paljon tilaa ellei niitä litistetä kasaaan.Tässä muutama litistysvinkki:

Aaltopahvilaatikot: Eniten tilaa vievät isot verkkokaupan pakkaukset ja elintarviketoimitusten laatikot. Muista litistää ne aina.

Kartonkitölkit: Litistä maito- ja mehutölkit sekä pakkaa sisäkkäin. Älä silti liioittele, tiiliskivimäiset maitopurkit, joissa on 10 pakkausta sisäkkäin ovat jo haitaksi linjastolla.

Paperipussit- ja kassit: Hyödynnä pussit ja kassit pakkaamalla niihin pieniä kartonkipakkauksia sekä talous- ja wcpaperirullien hylsyjä.

Juomien pahviset monipakkaukset: Litistä sixpackit ja salkut tai pakkaa niihin muita litistettyjä kartonkipakkauksia

Vie kartonkipakkaukset kiinteistön omaan jäteastiaan tai kierrätyspisteeseen. Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info. Paljon mielenkiintoista lajittelu-infoa myös sivuilta www.rinkiin.fi

Ajankohtaista

Pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus käynnissä

Keräämö Oy on julkaissut hankintailmoituksen kuljetusurakoista, joka koskee pakkausjätteiden keräystä ja kuljetusta kiinteistöiltä. Yritysten tulee jättää tarjouksensa kuljetusurakoihin viimeistään 10.10.2023 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info keräsi runsaasti yleisöä

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta.

Lue koko juttu

Jätelaki muuttuu, mitä minun pitää tehdä?

Jätetelain lajitteluvelvollisuudet koskevat meitä kaikkia. Asut sitten taajamassa tai sen ulkopuolella, omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa, paritalossa, luhtitalossa, puutalossa, kodassa… sinun täytyy lajitella jätteesi ja viedä ne keräyspisteeseen tai oikeisiin astioihin omassa pihassa

Lue koko juttu