Siirry suoraan sisältöön

Lajittele pakkaukset tyhjinä, puhtaina, kuivina, litistettyinä ja sisäkkäin pakattuina

  • Kartonkitölkit, esim. maito- ja mehutölkit
  • Kartonkipakkaukset esim. muro- ja keksipaketit
  • Paperipussit ja -kassit
  • Pizzalaatikot, munakennot
  • WC- ja talouspaperirullien hylsyt
  • Juomien pahviset monipakkaukset, esim. sixpackit ja salkut

Kuljetetaan raaka-aineeksi kartonkitehtaalle. Siitä valmistetaan mm. aaltopahvia ja pakkauskartonkia

Kartonkipakkaukset vievät paljon tilaa ellei niitä litistetä kasaaan.Tässä muutama litistysvinkki:

Aaltopahvilaatikot: Eniten tilaa vievät isot verkkokaupan pakkaukset ja elintarviketoimitusten laatikot. Muista litistää ne aina.

Kartonkitölkit: Litistä maito- ja mehutölkit sekä pakkaa sisäkkäin. Älä silti liioittele, tiiliskivimäiset maitopurkit, joissa on 10 pakkausta sisäkkäin ovat jo haitaksi linjastolla.

Paperipussit- ja kassit: Hyödynnä pussit ja kassit pakkaamalla niihin pieniä kartonkipakkauksia sekä talous- ja wcpaperirullien hylsyjä.

Juomien pahviset monipakkaukset: Litistä sixpackit ja salkut tai pakkaa niihin muita litistettyjä kartonkipakkauksia

Vie kartonkipakkaukset kiinteistön omaan jäteastiaan tai kierrätyspisteeseen. Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info. Paljon mielenkiintoista lajittelu-infoa myös sivuilta www.rinkiin.fi

Ajankohtaista

Biokirje on postitettu keräämön pohjoisen alueen asukkaille

Pohjoisen alueen kiinteistön omistajat tulevat saamaan Keräämöltä kirjeen helmikuun viimeisellä viikolla, jossa on toimintaohjeet, miten oma valinta biojätteen keräyksestä ilmoitetaan. Asukkaiden tulee ilmoittaa Keräämölle 15.4 mennessä, mikä vaihtoehto on juuri heille paras. Valitseeko pihaan biojäteastian omaan käyttöönsä, muodostaako naapurustosta biokimpan vai kompostoiko?

Lue koko juttu

Biojäteastioiden tyhjennysmaksut valmisteilla

Porin seudun jätehuoltojaosto valmistelee 1.6.2024 voimaan tulevaa jätetaksaa. Uuteen taksaan määritellään nyt myös biojäteastioiden tyhjennyshinnat.

Lue koko juttu

Biojätteiden kuljetusurakoitsija on valittu

Keräämö Oy on kilpailuttanut biojätteiden keräämisen ja kuljettamisen avoimella julkisella kilpailutuksella. Taustalla on jätelain muutos, jonka myötä biojätteiden kuljetukset siirtyvät kuntien vastuulle.

Lue koko juttu