Siirry suoraan sisältöön

Sekajäte on sekalaista kierrätyskelvotonta loppujätettä. Siitä on lajiteltu erikseen kaikki kierrätyskelpoinen materiaali sekä vaaralliset aineet.

 • Likaiset muovi-, paperi- ja kartonkipakkaukset 
 •  Vaipat ja siteet 
 • Muoviesineet kuten lelut, hammasharjat, astiat 
 • Hehku- ja halogeenilamput 
 • Kissanhiekka 
 • Rikkinäiset juomalasit, posliini, kristalli, keramiikka 
 • Käyttökelvottomat, likaiset kengät ja vaatteet 

Sekajätekään ei mene hukkaan, sillä siitä syntyy lopputuotteena sähköä ja kaukolämpöä

ison Sekajätteen vastaanotto

Suuret määrät tai isot sekajätteet voi viedä suodaan lajitteluasemalle tai jätekeskukseen, jossa ne lajitellaan eri lavoille henkilökunnan avustuksella.

 • Pieni määrä esim. jätesäkillinen, oma lava polttoon menevälle sekajätteelle 
 • Suuri esim. sohva, oma lava polttoon menevälle sekajätteelle 
 • Palamattomalle sekajätteelle esimerkiksi wc-pytty, oma lava  
 • Sekajätteen vastaanotto lajitteluasemalla ja jätekeskuksessa on maksullista ja hinta määräytyy jätemäärän mukaan.

Sekajätteen tyhjennysvälin pidentäminen

Lajittelemalla jätteet tunnollisesti, syntyy vähemmän sekajätettä. Sekajäteastian tyhjennysväliä voi pidentää, jos kaikki ruokajäte kompostoidaan tai erilliskerätään. Tyhjennysvälin pidentämisestä on ensin toimitettava ilmoitus Porin seudun jätehuoltojaostolle (Pomarkussa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle). Hyväksytyn ilmoituksen jälkeen otetaan yhteyttä omaan jätteenkuljetusyritykseen ja sovitaan uudesta tyhjennysaikataulusta.

Porin seudun jätehuoltojaoston lomakkeisiin pääset tutustumaan Porin kaupungin nettisivuilla Porin seudun jätehuoltoviranomaisen sivuilla (ulkoinen linkki).

Ajankohtaista

Pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus käynnissä

Keräämö Oy on julkaissut hankintailmoituksen kuljetusurakoista, joka koskee pakkausjätteiden keräystä ja kuljetusta kiinteistöiltä. Yritysten tulee jättää tarjouksensa kuljetusurakoihin viimeistään 10.10.2023 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info keräsi runsaasti yleisöä

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta.

Lue koko juttu

Jätelaki muuttuu, mitä minun pitää tehdä?

Jätetelain lajitteluvelvollisuudet koskevat meitä kaikkia. Asut sitten taajamassa tai sen ulkopuolella, omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa, paritalossa, luhtitalossa, puutalossa, kodassa… sinun täytyy lajitella jätteesi ja viedä ne keräyspisteeseen tai oikeisiin astioihin omassa pihassa

Lue koko juttu