Siirry suoraan sisältöön

Jos se on pakkaus ja jos se on lasia, sen paikka on lasikeräysastiassa. Pakkauksen kierrätys uudeksi pakkaukseksi tulisi olla aina ensisijainen vaihtoehto, jolloin raaka-aine pysyy kierrossa. 

  • Lasipullot
  • Lasipurkit

Poista korkit ja kannet sekä huuhtaise. Etikettejä ja kaulusrenkaita ei tarvitse poistaa.

Mitä kierrätettävistä lasipakkauksista syntyy?


Ensiksi lasi murskataan ja pestään. Sen jälkeen kierrätyslasista valmistetaan uusia lasipakkauksia, lasivillaa sekä vaahtolasia. 

Lasia voidaan kierrättää rajattomasti uusien pakkausten valmistukseen ilman, että sen laatu tai puhtaus heikkenee. Kierrätyslasin käyttö säästää raaka-aineita, kuten kalkkikiveä, kvartsihiekkaa ja soodaa. Kierrätyslasimurskeen käyttö raaka-aineena säästää energiaa valmistusprosessissa ja materiaalihukka on vähäistä.  

Vastaanottopaikat: 

Vie lasipakkaukset kiinteistön omaan jäteastiaan tai kierrätyspisteeseen. Lasipakkauksia ottavat vastaan myös lajitteluasemat ja jätekeskus. Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info

Ajankohtaista

Pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus käynnissä

Keräämö Oy on julkaissut hankintailmoituksen kuljetusurakoista, joka koskee pakkausjätteiden keräystä ja kuljetusta kiinteistöiltä. Yritysten tulee jättää tarjouksensa kuljetusurakoihin viimeistään 10.10.2023 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info keräsi runsaasti yleisöä

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta.

Lue koko juttu

Jätelaki muuttuu, mitä minun pitää tehdä?

Jätetelain lajitteluvelvollisuudet koskevat meitä kaikkia. Asut sitten taajamassa tai sen ulkopuolella, omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa, paritalossa, luhtitalossa, puutalossa, kodassa… sinun täytyy lajitella jätteesi ja viedä ne keräyspisteeseen tai oikeisiin astioihin omassa pihassa

Lue koko juttu