Siirry suoraan sisältöön

Jos se on pakkaus ja jos se on lasia, sen paikka on lasikeräysastiassa. Pakkauksen kierrätys uudeksi pakkaukseksi tulisi olla aina ensisijainen vaihtoehto, jolloin raaka-aine pysyy kierrossa. 

  • Lasipullot
  • Lasipurkit

Poista korkit ja kannet sekä huuhtaise. Etikettejä ja kaulusrenkaita ei tarvitse poistaa.

Mitä kierrätettävistä lasipakkauksista syntyy?


Ensiksi lasi murskataan ja pestään. Sen jälkeen kierrätyslasista valmistetaan uusia lasipakkauksia, lasivillaa sekä vaahtolasia. 

Lasia voidaan kierrättää rajattomasti uusien pakkausten valmistukseen ilman, että sen laatu tai puhtaus heikkenee. Kierrätyslasin käyttö säästää raaka-aineita, kuten kalkkikiveä, kvartsihiekkaa ja soodaa. Kierrätyslasimurskeen käyttö raaka-aineena säästää energiaa valmistusprosessissa ja materiaalihukka on vähäistä.  

Vastaanottopaikat: 

Vie lasipakkaukset kiinteistön omaan jäteastiaan tai kierrätyspisteeseen. Lasipakkauksia ottavat vastaan myös lajitteluasemat ja jätekeskus. Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info

Ajankohtaista

Biokirje on postitettu keräämön pohjoisen alueen asukkaille

Pohjoisen alueen kiinteistön omistajat tulevat saamaan Keräämöltä kirjeen helmikuun viimeisellä viikolla, jossa on toimintaohjeet, miten oma valinta biojätteen keräyksestä ilmoitetaan. Asukkaiden tulee ilmoittaa Keräämölle 15.4 mennessä, mikä vaihtoehto on juuri heille paras. Valitseeko pihaan biojäteastian omaan käyttöönsä, muodostaako naapurustosta biokimpan vai kompostoiko?

Lue koko juttu

Biojäteastioiden tyhjennysmaksut valmisteilla

Porin seudun jätehuoltojaosto valmistelee 1.6.2024 voimaan tulevaa jätetaksaa. Uuteen taksaan määritellään nyt myös biojäteastioiden tyhjennyshinnat.

Lue koko juttu

Biojätteiden kuljetusurakoitsija on valittu

Keräämö Oy on kilpailuttanut biojätteiden keräämisen ja kuljettamisen avoimella julkisella kilpailutuksella. Taustalla on jätelain muutos, jonka myötä biojätteiden kuljetukset siirtyvät kuntien vastuulle.

Lue koko juttu