Siirry suoraan sisältöön

Jos se on pakkaus ja jos se on lasia, sen paikka on lasikeräysastiassa. Pakkauksen kierrätys uudeksi pakkaukseksi tulisi olla aina ensisijainen vaihtoehto, jolloin raaka-aine pysyy kierrossa. 

  • Lasipullot
  • Lasipurkit

Poista korkit ja kannet sekä huuhtaise. Etikettejä ja kaulusrenkaita ei tarvitse poistaa.

Mitä kierrätettävistä lasipakkauksista syntyy?


Ensiksi lasi murskataan ja pestään. Sen jälkeen kierrätyslasista valmistetaan uusia lasipakkauksia, lasivillaa sekä vaahtolasia. 

Lasia voidaan kierrättää rajattomasti uusien pakkausten valmistukseen ilman, että sen laatu tai puhtaus heikkenee. Kierrätyslasin käyttö säästää raaka-aineita, kuten kalkkikiveä, kvartsihiekkaa ja soodaa. Kierrätyslasimurskeen käyttö raaka-aineena säästää energiaa valmistusprosessissa ja materiaalihukka on vähäistä.  

Vastaanottopaikat: 

Vie lasipakkaukset kiinteistön omaan jäteastiaan tai kierrätyspisteeseen. Lasipakkauksia ottavat vastaan myös lajitteluasemat ja jätekeskus. Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info

Ajankohtaista

Juhannuksen vaikutus aukioloihin ja tyhjennyksiin

Juhannusaattona ja juhannuspäivänä 21.-22.6. toimipisteemme ovat suljettuina. Pakkaus- ja biojäteastioiden normaali tyhjennyspäivä saattaa muuttua, jos se osuu juhannusviikolle.

Lue koko juttu

Ajoreittejä uudistetaan

Osalla kiinteistöillä pakkausjäteastian tyhjennyspäivä tai viikko muuttuvat. Ajojärjestelyihin tulee muutoksia, jotta kuljetusten sujuvuus paranee.

Lue koko juttu

Biojäteastioiden toimitukset etenevät

Biojäteastioiden toimitukset ovat alkaneet toukokuussa pohjoisen alueen taloyhtiöistä ja jatkuvat nyt kotitalouksista. Ensimmäisenä toimitukset tapahtuvat Reposaaresta, Kaanaasta ja Mäntyluodosta.

Lue koko juttu