Siirry suoraan sisältöön

Jos taloyhtiössä on vähintään kymmenen asuntoa, pihan jätepisteeltä tulee löytyä keräysastiat seuraaville jätelajeille: paperi, sekajäte, biojäte, kartonkipakkaukset, muovipakkaukset, lasipakkaukset ja metallipakkaukset. Mikäli jokin astioista puuttuu, ole yhteydessä isännöitsijään.

Asuinkiinteistöiden jätehuoltoon on tulossa muutoksia vuosien 2023 ja 2024 aikana

  • Vähintään 5 huoneiston kiinteistöissä taajamissa tulee vuodenvaihteesta 2023/2024 alkaen löytyä keräysastiat seuraaville jätelajeille: sekajäte, biojäte, muovipakkaukset, kartonkipakkaukset, metallipakkaukset ja lasipakkaukset sekä paperi.
  • Muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkausten kuljetukset siirtyvät Keräämö Oy:n kilpailuttamien kuljetusten piiriin vuodenvaihteessa 2023/2024.
  • Paperin ja kartonkipakkausten yhteiskeräysastioiden käyttäminen päättyy vuoteen 2023. Keräämö järjestää taloyhtiöille keräysastian kartonkipakkauksille. Taloyhtiöt sopivat itse paperinkeräyksestä jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Sekajäte ja muut jätteet

Taloyhtiöt sopivat sekajätteen tyhjennyksestä jätteenkuljetusyrityksen kanssa kuten tähänkin asti. Taloyhtiöiden tulee järjestää lisäksi paperinkeräys kiinteistölle. Kerros- ja rivitaloalueilta sijaitsevilta kiinteistöiltä paperi kerätään maksutta. Kiinteistöt hankkivat itse tai yhdessä naapurikiinteistöiden kanssa jäteastiat paperinkeräystä varten ja järjestävät niille sijoituspaikan.

Huonekalut, sähkölaitteet, vaaralliset jätteet, rakennus- ja remonttijätteet tulee toimittaa Keräämön vastaanottopaikkoihin eikä niitä saa jättää jätekatokseen tai sen ulkopuolelle.

Jäteastioiden tyhjennysvälit

Jäteastiat on tyhjennettävä niin, ettei aiheudu hajuhaittaa eikä muitakaan haittoja esimerkiksi jätteenkuljetukselle. Jäteastiat on tyhjennettävä vähintään seuraavasti:

JätelajiPisin tyhjennysväli kesäaikana (viikot 18-40)Pisin tyhjennysväli talviaikana (viikot 41-17)
Sekajäte4 viikkoa4 viikkoa
Sekajäte, jos kiinteistöllä on biojätteen erilliskeräys tai kompostointi8 viikkoa
(12 viikkoa)*
8 viikkoa
(12 viikkoa)*
* 12 viikon tyhjennysväli mahdollinen vain pientaloissa, joissa 1-2 asukasta
Biojäte2 viikkoa4 viikkoa
Biojäte, joka kerätään tuulettuvaan biojäteastiaan, syväkeräyssäiliöön tai koneellisella jäähdytyksellä varustettuun säiliöön/jätehuoneeseen4 viikkoa4 viikkoa
Kartonkipakkaukset12 viikkoa12 viikkoa
Metallipakkaukset ja pienmetalli16 viikkoa16 viikkoa
Lasipakkaukset16 viikkoa16 viikkoa
Muovipakkaukset12 viikkoa12 viikkoa

Neuvonnalta apua lajitteluun

Keräämö on taloyhtiöiden apuna lajittelun edistämisessä. Keräämöltä voit tilata lajitteluohjeita asukkaille jaettavaksi. Tarvittaessa tulemme kertomaan vaikkapa taloyhtiön kokoukseen lajittelusta ja kierrätyksestä. Tilaa lajitteluohjeet tai neuvontakäynti: neuvonta@keraamo.fi tai numerosta 044 701 2500.