Siirry suoraan sisältöön

Pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus käynnissä

Keräämö Oy on julkaissut hankintailmoituksen kuljetusurakoista, joka koskee pakkausjätteiden keräystä ja kuljetusta kiinteistöiltä. Yritysten tulee jättää tarjouksensa kuljetusurakoihin viimeistään 10.10.2023 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info keräsi runsaasti yleisöä

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta.

Lue koko juttu

Jätelaki muuttuu, mitä minun pitää tehdä?

Jätetelain lajitteluvelvollisuudet koskevat meitä kaikkia. Asut sitten taajamassa tai sen ulkopuolella, omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa, paritalossa, luhtitalossa, puutalossa, kodassa… sinun täytyy lajitella jätteesi ja viedä ne keräyspisteeseen tai oikeisiin astioihin omassa pihassa

Lue koko juttu

Keräämön kesätyöntekijöiden ajatuksia

Keräämöllä on ollut tämän kesän ajan useita kesätyöntekijöitä eri työtehtävissä. Kesätyöntekijöiden kertomuksissa toistuivat samat aiheet: jätteen määrä yllättää, ja se kuinka paljon vielä täysin käyttökelpoista tavaraa lajitteluasemille tuodaan.

Lue koko juttu

Mahanpuruja muovista -kampanja

Mahanpuruja muovista -kampanjan avulla halutaan muistuttaa ohikulkijoita oman käyttäytymisensä vaikutuksesta vesistöihin, sillä suurin osa roskista päätyy vesistöihin tavalliselta kansalaiselta.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info ti 12.9 Porin Pripolissa

Tervetuloa aamukahvitilaisuuteen Porin Pripoliin kuulemaan pakkausjätteiden kuljetusten siirtymisestä Keräämölle ja käytännön asioista sen ympärillä.
Ilmoittaudu su 10.9 mennessä!

Lue koko juttu

Harjavallan vaarallisten jätteiden vastaanottopaikka vaihtuu

Kotitalouksien vaarallisten jätteiden vastaanottopaikka Harjavallassa muuttuu syyskuun alusta alkaen.
Uusi paikka on Honkalan liikuntakeskuksen parkkipaikalla.

Lue koko juttu

Keräämö mukana Yrityskylässä

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin Yrityskylä on elämyksellinen oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta, yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta. Keräämö on mukana lokakuussa 2023 avattavassa Yrityskylä Satakunnassa, jossa oppilaat pääsevät harjoittelemaan yhteiskunnan ja yritysten toimintaa pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä.

Lue koko juttu

Mökkiläisten jätehuolto

Jätteet on lajiteltava vuodenajasta riippumatta, olitpa sitten mökillä kesäpäiviä viettämässä tai kotona.
Kompostointi sopii loistavasti kesämökillekin

Lue koko juttu

Jouni Kaiku on Keräämön uusi logistiikkapäällikkö

Keräämön logistiikkapäällikkönä on aloittanut insinööri AMK Jouni Kaiku.

Lue koko juttu

Kompostointikurssit

Kompostointipuistossa järjestetään maksuttomia infoja ja kursseja, joissa pääset asiantuntijan avulla tutustumaan kompostoinnin saloihin. Asiantuntija auttaa myös kompostoinnissa biojätteen erilliskeräyksen vaihtoehtona.

Lue koko juttu

Jaakko Nirhamosta Keräämön uusi toimitusjohtaja

Keräämön hallitus on nimittänyt DI Jaakko Nirhamon toimitusjohtajaksi 1.7.2023 alkaen.

Lue koko juttu

Tarkkaile postiasi!

Toukokuun alussa jaettava asiakaslehti jaetaan kaikkiin Keräämön alueen kotitalouksiin. Ole siis tarkkana, postilaatikkoon ilmestyy tuhti lukupaketti, jossa on ajankohtaista tietoa uuden jätelain vaikutuksista, lajitteluinfoa ja kaikkea muuta hyödyllistä tietoa.

Lue koko juttu

TULE MOIKKAAMAAN MEITÄ KOTI JA PIHA- MESSUILLE 22-23.4.2023!

Askarruttaako lajittelussa jokin tai harkitsetko kompostoinnin aloittamista? Tule käymään osastollamme 114 Koti ja Piha-messuilla Porin Karhuhallissa 22-23.2023. Voit osallistua samalla kompostorin arvontaan!

Lue koko juttu

Haravointijäte

Pihan rapsutus on alkanut! Hangassuon jätekeskukseen voit tuoda haravointijätteesi maksutta.
Voit tuoda puutarhajätekuormasi omatoimisesti kentälle aukioloaikojen puitteissa. Keräämön alueella on myös useita muita maksuttomia vastaanottopaikkoja.

Lue koko juttu

Krookan Keräämö aukesi Merikarvialle

Krookan Keräämö Krookan Keräämöllä otamme vastaan kotitalouksien jätteitä keskiviikkoisin klo 9-12 ja joka kuukauden 1. lauantaina klo 10-12 osoitteessa Satamatie 27, Merikarvia – Vaarallinen jäte – Sähkölaite- ja metalliromu – Poistotekstiilit – Renkaat – Kestopuu – Poistotekstiilit – Sekajäte, käsitelty puu (maksullinen)

Lue koko juttu

Tiiliruukin Keräämön avajaiset lauantaina 15.4

On kevätsiivouksen aika, tuo ylimääräiset roinasi meille!

Tiiliruukin Keräämön avajaistapahtumaa vietetään la 15.4 kakkukahvien kera klo 9-14. Avajaisissa on normaalit vastaanottopalvelut eli otamme kotitalouksilta vastaan maksutta vaarallisia jätteitä, sähkölaiteromua, poistotekstiilejä, muovipakkauksia, metallia, paperia, kartonkia, lasipakkauksia, nestekaasupulloja (1 kpl/asiakas), retkikeittimien kaasupulloja, renkaita.

Lue koko juttu

Mitä muutoksia asukkaiden jätehuoltoon on tulossa?

Uusi jätelaki tähtää kierrätysasteen nousuun. Kuntien toteuttamat jätehuoltopalvelut siirtyivät kunnallisen jätehuoltoyhtiön tehtäväksi 1.4.2023. Muutos ei edellytä asukkailta toimenpiteitä vaan tutut vastaanotto- ja neuvontapalvelut jatkuvat. Pitkällä tähtäimellä parannamme palveluitamme entistä kattavimmiksi, tasapuolisemmiksi ja kustannustehokkaammiksi.

Lue koko juttu

Kartonkipakkaukset ja paperi erillisiin lajitteluastioihin

Jätelain muutokset tapahtuvat Suomessa alueellisesti eri aikataulussa. Keräämön alueella taloyhtiöissä, joissa on asuntoja 5 tai enemmän, tulee löytyä keräysastiat kartonki-, muovi-, metalli- ja lasipakkauksille vuoden 2024 alusta. Samanaikaisesti pakkausmateriaalien tyhjennykset siirtyvät Keräämölle, joka toimittaa pakkausjätteiden erilliskeräysastiat yli 5 asunnon taloyhtiölle.

Lue koko juttu

Poistotekstiilien keräyskokeilu kotitalouksille on ollut menestys

Hyväkuntoiset vaatteet ja tekstiilit kelpaavat uudelleenkäyttöön sellaisenaan. Poistotekstiilit ovat käyttökelvottomia tai rikkinäisiä vaatteita ja kodin tekstiilejä.

Lue koko juttu