Siirry suoraan sisältöön

Miten käynnistää kompostori oikein?

Asiakaspalveluumme on tullut yhteydenottoja kompostointiongelmiin liittyen. Varmistathan, että käynnistät kompostorin oikein.

Lue koko juttu

Ajojärjestelyihin muutoksia

Pakkausjätteiden ajoreittejä uudistetaan viikosta 29 alkaen ja osalla kiinteistöillä pakkausjäteastioiden tyhjennyspäivä tai viikko muuttuvat.

Lue koko juttu

Miten voimme parantaa suomalaisten kierrätystaitoja?

Paneelikeskustelusta haettiin vinkkejä, miten voimme parantaa suomalaisten kierrätystaitoja. Koko keskustelun tallenne on katsottavissa MTV Katsomosta.

Lue koko juttu

Kierrätyspisteisiin muutoksia

Keräämön alueelta poistuu käytöstä muutama kierrätyspiste heinäkuussa. Kierrätyspisteet poistuvat uudisrakentamisen tieltä, huonon kunnon tai väärinkäytösten vuoksi. Korvaavat pisteet löytyvät lähistöltä.

Lue koko juttu

Kesän parhaat lajitteluvinkit

Kesäloman aikana ei ole syytä unohtaa lajittelua, päinvastoin, lomalla jätteitä syntyy jopa enemmän!

Lue koko juttu

Ajoreittejä uudistetaan

Osalla kiinteistöillä pakkausjäteastian tyhjennyspäivä tai viikko muuttuvat. Ajojärjestelyihin tulee muutoksia, jotta kuljetusten sujuvuus paranee.

Lue koko juttu

Biojäteastioiden toimitukset etenevät

Biojäteastioiden toimitukset ovat alkaneet toukokuussa pohjoisen alueen taloyhtiöistä ja jatkuvat nyt kotitalouksista. Ensimmäisenä toimitukset tapahtuvat Reposaaresta, Kaanaasta ja Mäntyluodosta.

Lue koko juttu

Olemme mukana Suomi Areenassa

Suomalaisilla on paljon parannettavaa kierrättämisessä verrattuna keskieurooppalaisiin. Miten voimme olla parempia siinä?

Lue koko juttu

Toisen roska on toisen taide -kuvataidehaasteen näyttely

Toisen roska on toisen taide -kuvataidehaasteessa yläkoululaiset haastettiin tekemään muotokuvia poikkeuksellisista malleista, nimittäin roskista! Taiteilijat löysivät roskat ympäristöstään ja kirjoittivat roskan löytöpaikan teoksen yhteyteen. Näyttely on esillä Porin pääkirjastossa 28.5.-15.6.2024.

Lue koko juttu

BIOJÄTEASTIOIDEN TOIMITUKSET ALKAVAT PIAN

Biojätteen keräys alkaa kesäkuussa Keräämön pohjoiselta keräysalueelta. Kiinteistönomistajille lähetettiin helmikuussa kirje, jossa kysyttiin mikä biojätteen keräystapa on sopivin omaan kotiin. Vastauksia saatiin hyvin ja vain kolmannes jätti vastaamatta kyselyyn. Näille kiinteistönomistajille lähetetään ensi viikon alussa vielä muistutuskirje ja jos ilmoitus on unohtunut tehdä, on aikaa vielä 24.5. saakka ilmoittaa toisenlaisesta astiavalinnasta, kimppa-astiasta tai kompostoinnista. Vastaamatta… 

Lue koko juttu

Tiiliruukin lajitteluaseman aukioloajat laajenevat

Lajitteluasemalla vastaanotetaan kotitalouksien jätteitä jatkossa arkisin ma-pe klo 9-17 ja kesälauantaisin klo 9-13.  

Lue koko juttu

Vaarallisten jätteiden keräykset toukokuussa

Toukokuussa on Keräämön alueella useita vaarallisen jätteen keräyksiä.

Lue koko juttu

Miten pakkaan biojätteen?

Biojätettä voi kerätä monenlaisiin pusseihin ja hajuhaittoja voi ehkäistä muutamalla niksillä.

Lue koko juttu

Keräämön asiakaslehti on ilmestynyt

Ole tarkkana, postilaatikkoon ilmestyy tuhti lukupaketti, jossa on ajankohtaista tietoa biojätteen keräyksestä; arjen kierrätysvinkkejä.ja paljon muuta!

Lue koko juttu

Biokirje on postitettu eteläiselle alueelle

Biojätteen lajitteluvelvoite etenee Keräämön alueella syyskuusta alkaen eteläiselle alueelle, johon kuuluu Itä-Pori, Ulvila, Nakkila ja Harjavalta. Alueen kiinteistönomistajille on tällä viikolla postitettu biokirje, joka saapuu asukkaille lähipäivinä. Asukkaiden tulee ilmoittaa Keräämölle 31.5 mennessä, mikä vaihtoehto on juuri heille paras

Lue koko juttu

Biojätteiden tyhjennysmaksut vahvistettiin

Porin seudun jätehuoltojaosto päätti kunnan vastuulle siirtyvän biojätteen tyhjennysmaksuista kokouksessaan 26.03.2024.

Lue koko juttu

KEVÄÄN MERKKI! siivoustalkoot ja miljoona roskapussia-kampanja

Keräämö on mukana talkoissa jakamalla toimialueensa peruskouluille tarvikkeet koulujen omia perinteisiä kevättalkoita varten. Keräämö haastaa kuntien 1–9 luokkalaiset sekä koulujen henkilökunnan järjestämään roskienkeräystempauksia lähiympäristöissään

Lue koko juttu

Biojäteapurit kiertueella

Keräämön biojäteapurit ovat kevään aikana tavattavissa eri tapahtumissa, marketeissa ja kaupppakeskuksissa. Meiltä saat apua biojätteen keräykseen liittyvissä kysymyksissä ja astiavaihtoehtojen puntaroinnissa. Nähdään!

Lue koko juttu

Biokirje on postitettu Keräämön pohjoisen alueen asukkaille

Pohjoisen alueen kiinteistön omistajat tulevat saamaan Keräämöltä kirjeen helmikuun viimeisellä viikolla, jossa on toimintaohjeet, miten oma valinta biojätteen keräyksestä ilmoitetaan. Asukkaiden tulee ilmoittaa Keräämölle 15.4 mennessä, mikä vaihtoehto on juuri heille paras. Valitseeko pihaan biojäteastian omaan käyttöönsä, muodostaako naapurustosta biokimpan vai kompostoiko?

Lue koko juttu

Biojäteastioiden tyhjennysmaksut valmisteilla

Porin seudun jätehuoltojaosto valmistelee 1.6.2024 voimaan tulevaa jätetaksaa. Uuteen taksaan määritellään nyt myös biojäteastioiden tyhjennyshinnat.

Lue koko juttu

Biojätteiden kuljetusurakoitsija on valittu

Keräämö Oy on kilpailuttanut biojätteiden keräämisen ja kuljettamisen avoimella julkisella kilpailutuksella. Taustalla on jätelain muutos, jonka myötä biojätteiden kuljetukset siirtyvät kuntien vastuulle.

Lue koko juttu

Poikkeuksia kuljetuksien aikatauluihin 1-2.2.2024

Loppuviikolle ajoittuvat poliittiset mielenilmaisut kohdistuvat myös jätehuoltoon, kun kuljetusalan ammattiliitot ovat ilmoittaneet kuuluvansa mielenilmaisun piiriin. Vaikutukset näkyvät selvimmin muutoksina jäteastioiden tyhjennysaikatauluissa.

Lue koko juttu

Kierrätysneuvontaa Radio Porissa

Kuulunko biojätteen keräysalueeseen? Miksi biojätteen erottelu on tärkeää? Mikä muuttui jätelaissa? Miksi paperi ja kartonkipakkaukset lajitellaan erikseen? Kuuntele Keräämön ohjelmasarja kierrätyksestä Radio Porin taajuudella 89,4 tiistaisin klo 14.30 ja keskiviikkoisin klo 10.30 sekä uusintana lauantaisin!

Lue koko juttu

Biojäte talteen myös omakotitaloissa, keräys laajenee

Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee Keräämön alueella myös omakoti- ja pientaloihin kesällä 2024. Sekajätteen joukossa on tällä hetkellä polttoarvoa heikentävää biojätettä jopa 40 %, joka tulisi lajitella erikseen. Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee Keräämön keskustaajama-alueella porrastetusti alueittain kesä-syyskuun 2024 aikana alue kerrallaan.

Lue koko juttu

Jätehuoltojaosto päätti vuoden 2024 jätetaksasta

Porin seudun jätehuoltojaosto päätti kunnan vastuulle kuuluvien jätteiden käsittely- ja kuljetushinnoista sekä jätehuollon ekomaksusta kokouksessaan 19.12.2023. Jätehuollon perusmaksu eli ekomaksu nousee ensi vuonna omakotitaloissa n. 10 prosenttia.

Lue koko juttu

Puuttuuko pakkausjäteastia?

Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät Keräämön operoimiksi tammikuusta 2024 alkaen. Puuttuvia pakkausjäteastioita on jo aloitettu toimittamaan taloyhtiöille. Kuljetusyhtiö saattaa muuttua totutusta, kun kuljetukset kilpailutettiin lakimuutoksen vuoksi.

Lue koko juttu

Kartonkipakkaukset ja paperi eri astioihin

Paperin ja kartonkipakkausten yhteiselo päättyy tämän vuoden lopussa. Vuonna 2024 keräyspaperi ja kartonkipakkaukset tulee laittaa eri astioihin.

Lue koko juttu

Vaarallisten jätteiden keräykset joulukuussa

Voit tuoda kotitalouksien vaaralliset jätteet meille maksutta. Katso paikkakuntakohtaiset vastaanottopaikat joulukuussa.

Lue koko juttu

Talviaukioloaika Krookan lajitteluasemalle

Merikarvian Krookan lajitteluasemalla siirrytään joulukuusta alkaen talviaukioloaikoihin.

Talviaikataulu on voimassa maaliskuun 2024 loppuun saakka.

Lue koko juttu

Info-tilaisuus isännöitsijöille pe 8.12 klo 9

Tervetuloa isännöitsijöiden infotilaisuuteen pe 8.12 klo 9 Liisanpuiston auditorioon. Aloitamme aamukahvilla klo 8.30 alkaen.Tilaisuudessa kuullaan logistiikkapäällikkömme Jouni Kaikun tilannekatsaus pakkaus- ja biojätteiden kuljetuksista. Ilmoittaudu mukaan 5.12 mennessä.

Lue koko juttu

Pakkausjätteiden keräys omakotitaloissa

Keräämön alueella on tällä hetkellä myös monia omakotitaloja ja pientaloyhtiöitä, joilla on pihassaan oma astiansa pakkausjätteille, vaikka se ei olekaan pakollista. Erityisen paljon omakotitaloissa on muovi- ja kartonkipakkausastioita.

Lue koko juttu

Porin seudun jätehuoltojaosto valmistelee vuoden 2024 jätetaksaa

Porin seudun jätehuoltojaosto esittää uuteen jätetaksaan jätemaksujen korotuksia, mutta myös hinnan alennuksia.

Lue koko juttu

Astiatarroitukset alkavat marraskuussa

Pohjoismaisen piktogrammihankkeen pyrkimyksenä on yhtenäistää Suomessa käytettäviä jätelajikuvia. Keräämö ottaa käyttöön yhtenäiset piktogrammit uusissa jäteastiatarroissa, jätekatostauluissa sekä jätteiden lajitteluohjeessa.

Lue koko juttu

Talvikompostointi

Ennen paukkuvia pakkasia täytyy muistaa tyhjentää kompostoria niin, että talvella sen tilavuus riittää syntyvälle biojätteelle. Kompostori kannattaa tyhjentää niin, että tyhjää tilaa jää talven varalle on n. 2/3 osaa kompostorin tilavuudesta. Miten pitää kompostoria hereillä viilenevissä säissä?

Lue koko juttu

Marraskuun aikataulumuutokset

Hangassuon jätekeskuksen maanantain aukioloaikaan tulee muutos 6.11.2023 alkaen ja palvelee jatkossa joka arkipäivä ma-pe klo 7-18.00.
Pyhäinpäivä asettaa myös muutoksia vaarallisen jätteen keräykseen sekä Krookan lajitteluaseman aukioloon.

Lue koko juttu

Isännöitsijä, Ilmoitathan taloyhtiön tiedot meille!

Keräämme taloyhtiöiltä tietoja mm. olemassa olevista astioista ja toivotuista tyhjennysväleistä varmistamme, että alkuvuodesta 2024 Keräämölle siirtyvät pakkausjätteiden kuljetukset sujuvasti

Lue koko juttu

Kompostorin syyshuolto-kurssi la 7.10.

Asiantuntijan avulla pääset tutustumaan kompostoinnin saloihin ja mitä tulee huomioida syksyn tullen.Asiantuntijan avulla pääset tutustumaan kompostoinnin saloihin ja mitä tulee huomioida syksyn tullen.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info keräsi runsaasti yleisöä

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta.

Lue koko juttu

Jätelaki muuttuu, mitä minun pitää tehdä?

Jätetelain lajitteluvelvollisuudet koskevat meitä kaikkia. Asut sitten taajamassa tai sen ulkopuolella, omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa, paritalossa, luhtitalossa, puutalossa, kodassa… sinun täytyy lajitella jätteesi ja viedä ne keräyspisteeseen tai oikeisiin astioihin omassa pihassa

Lue koko juttu

Keräämön kesätyöntekijöiden ajatuksia

Keräämöllä on ollut tämän kesän ajan useita kesätyöntekijöitä eri työtehtävissä. Kesätyöntekijöiden kertomuksissa toistuivat samat aiheet: jätteen määrä yllättää, ja se kuinka paljon vielä täysin käyttökelpoista tavaraa lajitteluasemille tuodaan.

Lue koko juttu

Mahanpuruja muovista -kampanja

Mahanpuruja muovista -kampanjan avulla halutaan muistuttaa ohikulkijoita oman käyttäytymisensä vaikutuksesta vesistöihin, sillä suurin osa roskista päätyy vesistöihin tavalliselta kansalaiselta.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info ti 12.9 Porin Pripolissa

Tervetuloa aamukahvitilaisuuteen Porin Pripoliin kuulemaan pakkausjätteiden kuljetusten siirtymisestä Keräämölle ja käytännön asioista sen ympärillä.
Ilmoittaudu su 10.9 mennessä!

Lue koko juttu

Harjavallan vaarallisten jätteiden vastaanottopaikka vaihtuu

Kotitalouksien vaarallisten jätteiden vastaanottopaikka Harjavallassa muuttuu syyskuun alusta alkaen.
Uusi paikka on Honkalan liikuntakeskuksen parkkipaikalla.

Lue koko juttu

Keräämö mukana Yrityskylässä

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin Yrityskylä on elämyksellinen oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta, yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta. Keräämö on mukana lokakuussa 2023 avattavassa Yrityskylä Satakunnassa, jossa oppilaat pääsevät harjoittelemaan yhteiskunnan ja yritysten toimintaa pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä.

Lue koko juttu

Mökkiläisten jätehuolto

Jätteet on lajiteltava vuodenajasta riippumatta, olitpa sitten mökillä kesäpäiviä viettämässä tai kotona.
Kompostointi sopii loistavasti kesämökillekin

Lue koko juttu

Jouni Kaiku on Keräämön uusi logistiikkapäällikkö

Keräämön logistiikkapäällikkönä on aloittanut insinööri AMK Jouni Kaiku.

Lue koko juttu

Kompostointikurssit

Kompostointipuistossa järjestetään maksuttomia infoja ja kursseja, joissa pääset asiantuntijan avulla tutustumaan kompostoinnin saloihin. Asiantuntija auttaa myös kompostoinnissa biojätteen erilliskeräyksen vaihtoehtona.

Lue koko juttu

Jaakko Nirhamosta Keräämön uusi toimitusjohtaja

Keräämön hallitus on nimittänyt DI Jaakko Nirhamon toimitusjohtajaksi 1.7.2023 alkaen.

Lue koko juttu

TULE MOIKKAAMAAN MEITÄ KOTI JA PIHA- MESSUILLE 22-23.4.2023!

Askarruttaako lajittelussa jokin tai harkitsetko kompostoinnin aloittamista? Tule käymään osastollamme 114 Koti ja Piha-messuilla Porin Karhuhallissa 22-23.2023. Voit osallistua samalla kompostorin arvontaan!

Lue koko juttu

Haravointijäte

Pihan rapsutus on alkanut! Hangassuon jätekeskukseen voit tuoda haravointijätteesi maksutta.
Voit tuoda puutarhajätekuormasi omatoimisesti kentälle aukioloaikojen puitteissa. Keräämön alueella on myös useita muita maksuttomia vastaanottopaikkoja.

Lue koko juttu

Krookan Keräämö aukesi Merikarvialle

Krookan Keräämö Krookan Keräämöllä otamme vastaan kotitalouksien jätteitä keskiviikkoisin klo 9-12 ja joka kuukauden 1. lauantaina klo 10-12 osoitteessa Satamatie 27, Merikarvia – Vaarallinen jäte – Sähkölaite- ja metalliromu – Poistotekstiilit – Renkaat – Kestopuu – Poistotekstiilit – Sekajäte, käsitelty puu (maksullinen)

Lue koko juttu

Tiiliruukin Keräämön avajaiset lauantaina 15.4

On kevätsiivouksen aika, tuo ylimääräiset roinasi meille!

Tiiliruukin Keräämön avajaistapahtumaa vietetään la 15.4 kakkukahvien kera klo 9-14. Avajaisissa on normaalit vastaanottopalvelut eli otamme kotitalouksilta vastaan maksutta vaarallisia jätteitä, sähkölaiteromua, poistotekstiilejä, muovipakkauksia, metallia, paperia, kartonkia, lasipakkauksia, nestekaasupulloja (1 kpl/asiakas), retkikeittimien kaasupulloja, renkaita.

Lue koko juttu

Mitä muutoksia asukkaiden jätehuoltoon on tulossa?

Uusi jätelaki tähtää kierrätysasteen nousuun. Kuntien toteuttamat jätehuoltopalvelut siirtyivät kunnallisen jätehuoltoyhtiön tehtäväksi 1.4.2023. Muutos ei edellytä asukkailta toimenpiteitä vaan tutut vastaanotto- ja neuvontapalvelut jatkuvat. Pitkällä tähtäimellä parannamme palveluitamme entistä kattavimmiksi, tasapuolisemmiksi ja kustannustehokkaammiksi.

Lue koko juttu

Kartonkipakkaukset ja paperi erillisiin lajitteluastioihin

Jätelain muutokset tapahtuvat Suomessa alueellisesti eri aikataulussa. Keräämön alueella taloyhtiöissä, joissa on asuntoja 5 tai enemmän, tulee löytyä keräysastiat kartonki-, muovi-, metalli- ja lasipakkauksille vuoden 2024 alusta. Samanaikaisesti pakkausmateriaalien tyhjennykset siirtyvät Keräämölle, joka toimittaa pakkausjätteiden erilliskeräysastiat yli 5 asunnon taloyhtiölle.

Lue koko juttu

Poistotekstiilien keräyskokeilu kotitalouksille on ollut menestys

Hyväkuntoiset vaatteet ja tekstiilit kelpaavat uudelleenkäyttöön sellaisenaan. Poistotekstiilit ovat käyttökelvottomia tai rikkinäisiä vaatteita ja kodin tekstiilejä.

Lue koko juttu