Siirry suoraan sisältöön

Isoja jätteitä ovat sellaiset jätteet, jotka eivät kokonsa tai painonsa vuoksi kuulu omaan tai taloyhtiön jäteastiaan. Näitä ei myöskään kuulu jättää kierrätyspisteille. Jos tuotteet ovat käyttökelvottomia, toimita ne Hangassuon jätekeskukseen tai Tiiliruukin ja Krookan lajitteluasemille. 

  • Huonekalut, patjat, matot, lumikolat ym.
  • Rakennus ja remonttijätteet (ikkunat, kylpyhuonekalusteet, betoni, puutavara ym.)
  • Iso metalliromu
  • Ajoneuvojen renkaat
  • Puutarhajäte 

Vastaanottopaikoissa jätteet lajitellaan materiaaliensa mukaan.

Hyväkuntoisia tavaroita voi kaupata kirpputoreilla tai netissä eri kauppapaikoissa. Voit myös lahjoittaa ne niitä vastaanottaviin kierrätyskeskuksiin.

Ajankohtaista

Pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus käynnissä

Keräämö Oy on julkaissut hankintailmoituksen kuljetusurakoista, joka koskee pakkausjätteiden keräystä ja kuljetusta kiinteistöiltä. Yritysten tulee jättää tarjouksensa kuljetusurakoihin viimeistään 10.10.2023 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info keräsi runsaasti yleisöä

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta.

Lue koko juttu

Jätelaki muuttuu, mitä minun pitää tehdä?

Jätetelain lajitteluvelvollisuudet koskevat meitä kaikkia. Asut sitten taajamassa tai sen ulkopuolella, omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa, paritalossa, luhtitalossa, puutalossa, kodassa… sinun täytyy lajitella jätteesi ja viedä ne keräyspisteeseen tai oikeisiin astioihin omassa pihassa

Lue koko juttu