Siirry suoraan sisältöön

Jos se on pakkaus ja jos se on muovia, sen paikka on muovinkeräysastiassa. Keräykseen kuuluvat kotitalouden tyhjät ja kuivat muovipakkaukset. Irrota korkit ja kannet ja lajittele ne erikseen.

  • Elintarvikepakkaukset kuten jogurttipurkit, leikkele-, juustopakkaukset jne. 
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset 
  • muovipullot, purkit, kanisterit 
  • Muovipussit ja -kääreet 
  • Styrox-pakkaukset 

Kerätyistä muovipakkauksista valmistetaan uusia muovituotteita – todellista kierrätystä

Kerätyt muovit viedään muovinjalostamoon, jossa niistä valmistetaan lajittelu- ja pesuprosessin jälkeen raaka-ainetta (granulaattia), jota muoviteollisuus käyttää uusien muovituotteiden raaka-aineena. Muovijalostamossa muovipakkausjäte lajitellaan muovilaaduittain infrapunateknologiaan perustuvilla optisilla lajittelijoilla. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaiset muovit eivät ole sisäkkäin, korkit sekä kannet ovat irrallaan, koska ne saattavat olla eri muovilaatua. Näin kierrätysmuovin laatu pysyy hyvänä. Kerätyistä muovipakkauksista valmistetaan uusia muovituotteita. 

Muovipakkauksia kerätään kiinteistöjen omista jäteastioista, kierrätyspisteistä ja lajitteluasemilta. Vie vaarallisten aineiden jäämiä tai painetta sisältävät pakkaukset (esim. maalit, kemikaalit, öljyt, lääkkeet, hiuslakka) paikkakuntasi vaarallisten jätteiden vastaanottopisteeseen. 

Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info  

  

Katso videolta, kuinka jugurttipurkki saa uuden elämän

Video YLE/ Näin jugurttipurkki saa uuden elämän 

Ajankohtaista

Pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus käynnissä

Keräämö Oy on julkaissut hankintailmoituksen kuljetusurakoista, joka koskee pakkausjätteiden keräystä ja kuljetusta kiinteistöiltä. Yritysten tulee jättää tarjouksensa kuljetusurakoihin viimeistään 10.10.2023 julkisten hankintojen HILMA-palvelussa.

Lue koko juttu

Taloyhtiö-info keräsi runsaasti yleisöä

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta.

Lue koko juttu

Jätelaki muuttuu, mitä minun pitää tehdä?

Jätetelain lajitteluvelvollisuudet koskevat meitä kaikkia. Asut sitten taajamassa tai sen ulkopuolella, omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa, paritalossa, luhtitalossa, puutalossa, kodassa… sinun täytyy lajitella jätteesi ja viedä ne keräyspisteeseen tai oikeisiin astioihin omassa pihassa

Lue koko juttu