Siirry suoraan sisältöön

Jos se on pakkaus ja jos se on muovia, sen paikka on muovinkeräysastiassa. Keräykseen kuuluvat kotitalouden tyhjät ja kuivat muovipakkaukset. Irrota korkit ja kannet ja lajittele ne erikseen.

  • Elintarvikepakkaukset kuten jogurttipurkit, leikkele-, juustopakkaukset jne. 
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset 
  • muovipullot, purkit, kanisterit 
  • Muovipussit ja -kääreet 
  • Styrox-pakkaukset 

Kerätyistä muovipakkauksista valmistetaan uusia muovituotteita – todellista kierrätystä

Kerätyt muovit viedään muovinjalostamoon, jossa niistä valmistetaan lajittelu- ja pesuprosessin jälkeen raaka-ainetta (granulaattia), jota muoviteollisuus käyttää uusien muovituotteiden raaka-aineena. Muovijalostamossa muovipakkausjäte lajitellaan muovilaaduittain infrapunateknologiaan perustuvilla optisilla lajittelijoilla. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaiset muovit eivät ole sisäkkäin, korkit sekä kannet ovat irrallaan, koska ne saattavat olla eri muovilaatua. Näin kierrätysmuovin laatu pysyy hyvänä. Kerätyistä muovipakkauksista valmistetaan uusia muovituotteita. 

Muovipakkauksia kerätään kiinteistöjen omista jäteastioista, kierrätyspisteistä ja lajitteluasemilta. Vie vaarallisten aineiden jäämiä tai painetta sisältävät pakkaukset (esim. maalit, kemikaalit, öljyt, lääkkeet, hiuslakka) paikkakuntasi vaarallisten jätteiden vastaanottopisteeseen. 

Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info  

  

Katso videolta, kuinka jugurttipurkki saa uuden elämän

Video YLE/ Näin jugurttipurkki saa uuden elämän 

Ajankohtaista

Juhannuksen vaikutus aukioloihin ja tyhjennyksiin

Juhannusaattona ja juhannuspäivänä 21.-22.6. toimipisteemme ovat suljettuina. Pakkaus- ja biojäteastioiden normaali tyhjennyspäivä saattaa muuttua, jos se osuu juhannusviikolle.

Lue koko juttu

Ajoreittejä uudistetaan

Osalla kiinteistöillä pakkausjäteastian tyhjennyspäivä tai viikko muuttuvat. Ajojärjestelyihin tulee muutoksia, jotta kuljetusten sujuvuus paranee.

Lue koko juttu

Biojäteastioiden toimitukset etenevät

Biojäteastioiden toimitukset ovat alkaneet toukokuussa pohjoisen alueen taloyhtiöistä ja jatkuvat nyt kotitalouksista. Ensimmäisenä toimitukset tapahtuvat Reposaaresta, Kaanaasta ja Mäntyluodosta.

Lue koko juttu