Siirry suoraan sisältöön

Jos se on pakkaus ja jos se on muovia, sen paikka on muovinkeräysastiassa. Keräykseen kuuluvat kotitalouden tyhjät ja kuivat muovipakkaukset. Irrota korkit ja kannet ja lajittele ne erikseen.

  • Elintarvikepakkaukset kuten jogurttipurkit, leikkele-, juustopakkaukset jne. 
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset 
  • muovipullot, purkit, kanisterit 
  • Muovipussit ja -kääreet 
  • Styrox-pakkaukset 

Kerätyistä muovipakkauksista valmistetaan uusia muovituotteita – todellista kierrätystä

Kerätyt muovit viedään muovinjalostamoon, jossa niistä valmistetaan lajittelu- ja pesuprosessin jälkeen raaka-ainetta (granulaattia), jota muoviteollisuus käyttää uusien muovituotteiden raaka-aineena. Muovijalostamossa muovipakkausjäte lajitellaan muovilaaduittain infrapunateknologiaan perustuvilla optisilla lajittelijoilla. Sen vuoksi on tärkeää, että erilaiset muovit eivät ole sisäkkäin, korkit sekä kannet ovat irrallaan, koska ne saattavat olla eri muovilaatua. Näin kierrätysmuovin laatu pysyy hyvänä. Kerätyistä muovipakkauksista valmistetaan uusia muovituotteita. 

Muovipakkauksia kerätään kiinteistöjen omista jäteastioista, kierrätyspisteistä ja lajitteluasemilta. Vie vaarallisten aineiden jäämiä tai painetta sisältävät pakkaukset (esim. maalit, kemikaalit, öljyt, lääkkeet, hiuslakka) paikkakuntasi vaarallisten jätteiden vastaanottopisteeseen. 

Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info  

  

Katso videolta, kuinka jugurttipurkki saa uuden elämän

Video YLE/ Näin jugurttipurkki saa uuden elämän 

Ajankohtaista

Biokirje on postitettu keräämön pohjoisen alueen asukkaille

Pohjoisen alueen kiinteistön omistajat tulevat saamaan Keräämöltä kirjeen helmikuun viimeisellä viikolla, jossa on toimintaohjeet, miten oma valinta biojätteen keräyksestä ilmoitetaan. Asukkaiden tulee ilmoittaa Keräämölle 15.4 mennessä, mikä vaihtoehto on juuri heille paras. Valitseeko pihaan biojäteastian omaan käyttöönsä, muodostaako naapurustosta biokimpan vai kompostoiko?

Lue koko juttu

Biojäteastioiden tyhjennysmaksut valmisteilla

Porin seudun jätehuoltojaosto valmistelee 1.6.2024 voimaan tulevaa jätetaksaa. Uuteen taksaan määritellään nyt myös biojäteastioiden tyhjennyshinnat.

Lue koko juttu

Biojätteiden kuljetusurakoitsija on valittu

Keräämö Oy on kilpailuttanut biojätteiden keräämisen ja kuljettamisen avoimella julkisella kilpailutuksella. Taustalla on jätelain muutos, jonka myötä biojätteiden kuljetukset siirtyvät kuntien vastuulle.

Lue koko juttu