Siirry suoraan sisältöön

Jos et tiedä, onko pakkaus metallia, voit tehdä rypistystestin: Purista pakkausta nyrkissäsi. Jos se ei palaudu takaisin muotoonsa, se on todennäköisesti metallia ja jos se palautuu, se on todennäköisesti muovia. Metallinkeräykseen voi viedä esineitä, joista vähintään puolet on metallia. Elintarvikkeita sisältäneet metallipakkaukset tulee huuhtaista kylmällä vedellä ennen kierrättämistä.​ 

Metallinkeräykseen saa laittaa:

  • Säilyke- ja pantittomat juomatölkit
  • Jugurttipurkkien ja voipakettien kannet
  • Kattilat ja paistinpannut
  • Aterimet, sakset ja käsityökalut
  • Naulat, ruuvit, helat
  • Alumiinifolio ja tuikkukynttilöiden kuoret
  • Tyhjät maalipurkit ja spraypullot

Metallista valmistetaan uusia metallituotteita ja sitä voidaan kierrättää lähes loputtomiin.

Metalli on materiaali, joka kiertää ikuisesti

Kun kotitalouksissa ja yrityksissä syntyvä metallinen pakkausjäte kierrätetään, se kulkeutuu uudelleen metalliteollisuuden käyttöön ja muuntuu uusiksi metallituotteiksi. Metallinen pakkaus on ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto.

Vie pienmetallit kiinteistön omaan jäteastiaan tai kierrätyspisteeseen. Sinua lähimmän kierrätyspisteen löydät www.kierratys.info

Ajankohtaista

Juhannuksen vaikutus aukioloihin ja tyhjennyksiin

Juhannusaattona ja juhannuspäivänä 21.-22.6. toimipisteemme ovat suljettuina. Pakkaus- ja biojäteastioiden normaali tyhjennyspäivä saattaa muuttua, jos se osuu juhannusviikolle.

Lue koko juttu

Ajoreittejä uudistetaan

Osalla kiinteistöillä pakkausjäteastian tyhjennyspäivä tai viikko muuttuvat. Ajojärjestelyihin tulee muutoksia, jotta kuljetusten sujuvuus paranee.

Lue koko juttu

Biojäteastioiden toimitukset etenevät

Biojäteastioiden toimitukset ovat alkaneet toukokuussa pohjoisen alueen taloyhtiöistä ja jatkuvat nyt kotitalouksista. Ensimmäisenä toimitukset tapahtuvat Reposaaresta, Kaanaasta ja Mäntyluodosta.

Lue koko juttu