Siirry suoraan sisältöön

Kiinnostaisiko kompostointi, houkuttaisiko biojätteen hyötykäyttö? Tule tutustumaan kompostointipuistoon!

Houkutteleeko ajatus omasta kompostorista, mutta kompostoinnin aloittaminen tuntuu hankalalta? Aina ei ole selvää mitä kaikkea voi ja saa kompostoida, mitä kompostointi vaatii tai millainen kompostori täyttäisi parhaiten omat tarpeet. Kompostointi ei kuitenkaan ole vaikeaa ja alkuun pääsee pienelläkin panostuksella.

Porin Hanhiluodossa on toiminut jo toukokuusta 2016 alkaen kompostoinnin esittely- ja mallikäyttöalue, Kompostointipuisto, jossa ratkotaan kompostoinnin pulmia ja esitellään kompostointia sen monissa eri muodoissa.

Puistossa on esillä monipuolinen kattaus eri valmistajien kompostorimalleja sekä tee-se-itse -kompostoreita rakentamisohjeineen. Kompostoreihin voi vapaasti kurkistella, puistosta löytyy kompostoinnista kertovia infotauluja ja kojun postilaatikoista löytyy tarkempia tietoja ja esitteitä esillä olevista kompostorimalleista. Tarjolla on tietoa kompostoinnista sekä käytännöllisiä vinkkejä ja neuvoja kompostointipulmiin.

Osoite

Kirjurinluodontie 10, 28100 Pori

Aukioloajat

Huhtikuusta lokakuuhun, avoinna kellon ympäri omatoimista tutustumista varten.

Kurssit ja tapahtumat

Puistossa järjestetään kesän aikana lukuisia kursseja ja tapahtumia, joissa pääsee oppimaan, kysymään ja kokeilemaan. Seuraa ilmoitteluamme Keräämön sivuilla ja somessa ja tule mukaan.

Opastukset ryhmille

Kerää oma porukkasi ja varaa asiantuntijan opastus puistoon. Maksuttoman opastuksen puistoon voit varata neuvonnastamme sähköpostilla. Toiminnallinen vierailu sopii esim. koululuokille, esikouluryhmille, asukasyhdistyksille tai naapuriporukalle. Vierailun aikana tutustutaan puistoon, käydään läpi kompostoinnin teoriaa ja voidaan yhdessä kokeilla vaikka kompostin tyhjentämistä. Vierailut räätälöidään ryhmän taitoihin sopiviksi.

Aiheita, jotka voisivat kiinnostaa sinua

Kompostointi

Kompostoinnin plussat Miten kompostori valitaan ja mitä sinne saa laittaa? Ympärivuotinen kompostointi vaatii haittaeläinsuojatun ja lämpöeristetyn kompostorin. Markkinoilla on monta hyvää kompostorimallia, mutta kompostorin voi myös rakentaa itse, kunhan edellä mainitut vaatimukset täyttyvät. Kompostorin koko riippuu asukasmäärästä ja asukkaiden kulutustottumuksista. Elintarvikejätteelle tarkoitetut valmiskompostorit ovat yleensä 200–300 litran kokoisia ja sopivat hyvin nelihenkiselle taloudelle. Ennen kompostorin… 
Lue lisää