Siirry suoraan sisältöön
.

Keräämö kannustaa jälleen kaikkia alueensa peruskoulun opettajia ja koululaisia yhteisiin siivoustalkoisiin. Keräämö on mukana talkoissa jakamalla toimialueensa kouluille tarvikkeet koulujen omia perinteisiä kevättalkoita varten. Keräämö haastaa kuntien 1–9 luokkalaiset sekä koulujen henkilökunnan järjestämään roskienkeräystempauksia lähiympäristöissään. Keräämö tarjoaa koulujen tempauksiin hanskat, roskapussit ja jätesäkit ja ne toimitetaan ilmoittautuneille kouluille viimeistään viikolla 17. Talkoot voi järjestää kevään aikana oman aikataulun mukaan. Tarvikkeiden tilaaminen tapahtuu 18.3 – 4.4. välisenä aikana. Lisätietoa koululaisten siivoustalkoista

– Viime vuonna peruskoululaisten kevätsiivouksiin osallistui Keräämön alueella yhteensä 5425 koululaista. Heistä on aikuistenkin hyvä ottaa mallia, kannustaa kiertotaloussuunnittelija Maija Nuotio Keräämöltä.

Lisätietoja: Maija Nuotio, kiertotaloussuunnittelija, Keräämö Oy, puh. 044 701 2898

yLEN mILJOONA ROSKAPUSSIA-KAMPANJA

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu YLE:n Miljoona roskapussia -kampanja kannustaa suomalaisia yhteisiin siivoustalkoisiin. Talkoisiin voi osallistua kuka tahansa, ja kerätyt roskapussit ilmoitetaan kampanjasivustolle. Sivusto aukeaa maanantaina 15. huhtikuuta kello 9 ja kampanja päättyy Maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta 2024 kello 20.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Sivusto aukeaa maanantaina 15. huhtikuuta kello 9. Kevään mittaan kampanjakuulumisia voi seurata Ylen kampanjasivulta.

Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa.Viime vuonna Miljoona roskapussia -kampanjan aikana Keräämön alueella kerättiin yhteensä 4996 roskapussia.

– Siivoustalkoisiin ja Miljoona Roskapussia-kampanjaan osallistuvat toimittavat keräämänsä roskapussit omiin sekajäteastioihinsa. Talkoita varten voi lainata roskapihtejä esimerkiksi Porin kaupungin Luontopajalta tai pääkirjaston Liikuttamosta.