Siirry suoraan sisältöön
.

Biojätteen lajitteluvelvoite etenee Keräämön alueella syyskuusta alkaen eteläiselle alueelle, johon kuuluu Itä-Pori, Ulvila, Nakkila ja Harjavalta. Alueen kiinteistönomistajille on tällä viikolla postitettu biokirje, joka saapuu asukkaille lähipäivinä. Asukkaiden tulee ilmoittaa Keräämölle 31.5 mennessä, mikä vaihtoehto on juuri heille paras: valitseeko pihaansa tyhjennettävän biojäteastian omaan käyttöön, muodostaako naapurustosta biokimpan vai kompostoiko? Biokirjeessä on toimintaohjeet, miten oma valinta biojätteen keräyksestä ilmoitetaan.

Pohjoisen alueen kiinteistönomistajille biokirje lähti jo helmikuussa. Noin 30 % on ilmoittanut tähän mennessä valinnastaan Keräämölle. Toivomme kiinteistön omistajien ottavan nyt loppukirin ja ilmoittavan valintansa annettuun määräaikaan, 15.4 mennessä. Mikäli emme saa ilmoitusta keräystavasta määräaikaan mennessä, kiinteistölle toimitetaan tuulettuva biojäteastia.

Yhteisen biokimpan on pohjoiselta keräysalueelta tähän asti ilmoittanut perustavansa n. 850 kiinteistöä. Naapurustosta on siis löytynyt intoa ja hyvää yhteistyötä biojätteiden tehokkaaseen ja taloudelliseen kierrättämiseen. Biokimpassa astian tyhjennyskulut jaetaan kimppalaisten kesken ja näin hinta tippuu huomattavasti edullisemmaksi. Keräämö laskuttaa suoraan jokaista kimppalaista kolmen kuukauden välein, joten kimppalaisten ei keskenään tarvitse hoitaa raha-asioita.

            
Biojätteen erilliskeräyksestä lisää:  www.keraamo.fi/biojateapuri