Siirry suoraan sisältöön

Raaka-aineet kiertoon Tiiliruukissa

Käynnillä tutustutaan lajitteluaseman toimintaperiaatteisiin ja tavaroiden sekä hyödynnettävien jätteiden, että vaarallisten jätteiden vastaanottoon, lajitteluun ja kierrättämiseen. Aluksi kierretään kierrätyskoutsien johdolla lajittelupihalla tutustumassa toimintaan. Tavoitteena on oppia tavaroiden ja materiaalien kierrätyksestä ja uudelleenkäytöstä, sekä ymmärtää lajittelun tärkeyttä.

Koululaisvierailuilla (sään ja ajan salliessa) kisaillaan, kuka lajittelee parhaiten kodeissamme syntyvät seitsemän eri jätejaetta. Lajittelukisa opettaa konkreettisesti kodeissamme syntyvien eri jätelajien eroja. Vierailu on luonteva jatko neljännellä luokalla pidettyyn jäteneuvontatuntiin. Säänmukainen pukeutuminen.

Aikuisryhmille voimme sovitusti tarjota vaikkapa tarkemman lajittelukurssin poistotekstiileistä.

SoveltuuEsim. ympäristöopin opetukseen tai lajittelusta kiinnostuneille ryhmille
Kohderyhmä         koululuokat, suursiivousta suunnittelevat,
OppaanaKeräämön kierrätyskoutsit. Vierailu alueella tapahtuu aina opastetusti.
RyhmäkokoSuositeltava koko on noin 15 oppilasta, jos oppilaita on enemmän, tarvitaan kaksi opettajaa tai muuta aikuista koululta.
Aikuisryhmille ryhmäkoko sovittavissa
Varaukset ja vierailutoiveetneuvonta@keraamo.fi
Kestonoin 60min
OsoiteSavipajakatu 8, 28610 Pori

Huom. Vierailu tapahtuu osittain ulkona ja liikumme alueella jossa kulkee työkoneita. Varauduthan vierailulle säänmukaisesti ja kiinnität huomion turvallisuuteen liikkuessasi alueella .