Siirry suoraan sisältöön
.

Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin Yrityskylä on elämyksellinen oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta, yrittäjyydestä ja yhteiskunnasta. Keräämö on mukana lokakuussa 2023 avattavassa Yrityskylä Satakunnassa, jossa oppilaat pääsevät harjoittelemaan yhteiskunnan ja yritysten toimintaa pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä. Porin Herttuantorille rakennettavaan yrityskylään osallistuvat vuosittain kaikki Satakunnan 6- ja 9-luokkalaiset oppilaat, yhteensä 4 400 oppilasta.

Yhdessä yrityskumppanien ja Yrityskylän asiantuntijoiden käsikirjoittamien ammattien ansiosta oppilaat pääsevät harjoittelevat yritysten toimintaa aidoissa ammateissa ja työtehtävissä. Mini-Keräämössä oppilaat voivat hakea töihin toimitusjohtajan, kiertotaloussuunnittelijan, lajitteluasemanhoitajan tai logistiikkapäällikön ammatteihin.  Yrityskylässä he saavat kokemusta jätelaista, kiertotaloudesta sekä ymmärrystä jätehuollon tärkeydestä osana yhteiskuntaa. Varmistuneita yhteistyökumppaneita Keräämön lisäksi ovat Satakunnan Osuuskauppa, OP Länsi-Suomi, MTK Satakunta, LähiTapiola Länsi-Suomi, Porin Leipä, Martela, Suomen Metsäsäätiö, Boliden Harjavalta, Teollisuuden Voima ja Yle. Lisäksi toimintaa rahoittaa Anja ja Jyrki Jaakkolan säätiö.

” Haluamme panostaa lasten ja nuorten ympäristökäyttäytymiseen, osaamiseen ja tulevaisuuteen. Kierrätys ja kestävä kuluttaminen ovat perustaitoja, jotka opitaan nuorena. Yhteistyö Yrityskylän kanssa on loistava lisä valistustyöhön, jota jo teemme yhteistyössä Porin kaupungin ja 4H-yhdistyksen kanssa. Oppimismuoto Yrityskylässä on toiminnallinen, joka sopii erinomaisesti kiertotalouden edistämiseen,” sanoo Keräämön toimitusjohtaja Jaakko Nirhamo.

NYTin Yrityskylä lisää tutkitusti nuorten talousosaamista ja työelämätaitoja. Kuudesluokkalaiset opiskelevat lukuvuoden aikana kouluissa tahoillaan pohjatietoja 10 oppitunnin ajan. Oppijakson huipennus on päivä Yrityskylässä, jonne sijoitetaan käytännön tehtävät. Tutkimuksissa on huomattu, että nuorten on helpompi hakea kesätöitä, kun he pääsevät harjoittelemaan sitä ohjatusti aitojen ammattien kautta.

Yrityskylä Satakunnan toimintaa tukevat kuntien lisäksi säätiöt ja yritykset. Yrityskylä toimii tällä hetkellä 13 alueella Suomessa ja toimintaan osallistuu lukuvuoden aikana 86 % kuudesluokkalaisista. Satakuntaan perustetaan NYTin aluetoimisto, jonka kautta NYT tarjoaa työelämä-, talous-, ja yrittäjyystaitoja tukevia palveluita ja opintokokonaisuuksia kouluille, oppilaitoksille ja kunnille.

Yrityskylä Satakuntaan osallistuvat kaikki kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset Eurasta, Eurajoelta, Harjavallasta, Huittisista, Jämijärveltä, Kankaanpää, Karvialta, Kokemäeltä, Merikarviasta, Nakkilasta, Pomarkusta, Porista, Raumalta, Säkylästä ja Ulvilasta. 

Lisätietoja:

Jaakko Nirhamo
Keräämö, toimitusjohtaja
jaakko.nirhamo@keraamo.fi p. 050 339 3274
www.keraamo.fi


Suvi Ylikylä-Elers
Nuorten yrittäjyys ja talous NYT Satakunta, kumppanuuspäällikkö
suvi.ylikyla-elers@nuortennyt.fi p.050 5909 456

Aiheita, jotka voisivat kiinnostaa sinua

Taloyhtiöille

Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät Keräämölle vuonna 2024
Lue lisää

>