Siirry suoraan sisältöön
.

Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät Keräämön operoimiksi tammikuusta 2024 alkaen. Puuttuvia pakkausjäteastioita on jo aloitettu toimittamaan taloyhtiöille. Pientä viivettä saattaa ilmaantua, mutta ei hätää, niitä toimitetaan portaittain.

Kuljetusyhtiö saattaa muuttua totutusta, kun kuljetukset kilpailutettiin lakimuutoksen vuoksi. Pinta- ja syväkeräysastioiden tyhjennyksiä hoitavat kilpailutuksen voittaneet jätehuoltoyhtiöt Lassila & Tikanoja Oyj ja Verdis Oy. Etulastausastioiden tyhjennykset hoitavat Veikko Lehti Oy ja Vammalan Hyötykeräys Oy. Tyhjennyksiin liittyvät huomiot esim. tyhjennysvälien muutokset tai astiakoon vaihdokset tulee ilmoittaa Keräämön asiakaspalveluun neuvonta@keraamo.fi.

Keräämön taajama-alueilla on n. 1 000 omakoti- ja pientaloa, joilla on muovi- tai kartonkipakkausastia pihassaan ja sopimus jätteenkuljetusliikkeen kanssa tyhjennyksistä. Myös nämä siirtyvät Keräämön tyhjennettäviksi helmikuun 2024 loppuun mennessä ja uusi tyhjennyssopimus tulee tehdä Keräämön kanssa. Keräämön nettisivuilla on lomake, jonka kautta omakoti- ja pientalot voivat liittyä pakkausjätteiden kuljetuksiin, mikäli asuinkiinteistö sijaitsee taajamassa pakkausjätteiden keräysalueella. Toivomme pientaloasukkailta pikaisia toimia, mikäli haluavat jatkaa pakkausjätteiden keräämistä.

Vuoden 2024 alusta paperilla ja kartonkipakkauksilla tulee olla omat astiansa. Keräämö hoitaa kartonkipakkausten kuljetukset. Paperiastian voi tilata valitsemaltaan kuljetusliikkeeltä.