Siirry suoraan sisältöön
.

Miten jätehuoltopalveluiden yhtiöittäminen vaikuttaa asukkaisiin?

Kuntien toteuttamat jätehuoltopalvelut siirtyivät kunnallisen jätehuoltoyhtiön tehtäväksi 1.4.2023. Muutos ei edellytä asukkailta toimenpiteitä vaan tutut vastaanotto- ja neuvontapalvelut jatkuvat. Pitkällä tähtäimellä parannamme palveluitamme entistä kattavimmiksi, tasapuolisemmiksi ja kustannustehokkaammiksi.

Miten uusi jätelaki vaikuttaa tavalliseen asukkaaseen?

Uusi jätelaki velvoittaa asukkaita ja yrityksiä lajittelemaan jätteet entistä tarkemmin. Samalla pakkausmateriaalien ja biojätteen kuljetusten järjestäminen pois kiinteistöiltä tulee meidän vastuullemme.

Keräämön alueella pakkausmateriaalien erilliskeräys laajenee 5–9 asunnon kiinteistöille loppuvuodesta 2023. Vähintään 10 asunnon kiinteistöt ovat erilliskeräyksen piirissä jo nyt. Pakkausmateriaaleja ovat kartonki, lasi, muovi ja metalli.

Biojätteen erilliskeräysvelvoite laajenee heinäkuussa 2024 yli 10 000 asukkaan taajamissa jokaiseen asuinkiinteistöön, mukaan lukien omakotitalot sekä 1—4 huoneiston kiinteistöt.   Tämä tarkoittaa, että biojäte on kerättävä jätehuoltoyhtiön toimittamaan erilliseen jäteastiaan tai kompostoitava kiinteistöllä. Kompostoinnista tulee tehdä ilmoitus jäteviranomaiselle. Keräämön alueen yhteistaajama-alue ulottuu Meri-Porista Ulvilan ja Nakkilan kautta Harjavaltaan.

Tarjoamme asukkaillemme neuvontaa ja tukea muutoksissa. Ota yhteyttä neuvonta@keraamo.fi tai puhelimitse 044 701 2500.

Aiheita, jotka voisivat kiinnostaa sinua

Biojäte

Maatuvaa ja kompostoituvaa elintarvike- ja keittiöjätettä. Noin kolmannes kotitalouden jätteestä on biojätettä.
Lue lisää