Siirry suoraan sisältöön
.

Keräämön Taloyhtiö-info kokosi tiistaina 12.9.2023 yli 100 isännöitsijää ja taloyhtiön edustajaa Porin Pripoliin. Tilaisuudessa käsiteltiin ensi vuoden alussa Keräämölle siirtyviä pakkausjätteiden kuljetuksia ja käytännön asioita sen ympärillä. Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku on iloinen, että paikalle saapui niin paljon isännöitsijöitä ja tärkeitä kysymyksiä esitettiin runsaasti mm. kuljetusten kilpailutuksesta, astioiden toimituksesta, tyhjennysväleistä ja jätetilan lukituksesta. Esitysmateriaali

PAKKAUSJÄTTEIDEN KULJETUKSET

Pakkausjätteiden kuljetusten kilpailutus on tällä hetkellä käynnissä ja urakka-alueiden voittajat ovat selvillä lokakuun puolessa välissä. Tämän jälkeen pakkausjätteiden tyhjennyksien taksa menee jätehuoltojaoston käsittelyyn ja joulukuun alussa on tiedossa pakkausjätteiden tyhjennyksien hinnat. Puuttuvat pakkausjätteiden keräysastiat toimitetaan tammikuun 2024 alusta alkaen Keräämön toimesta ja tyhjennysvälit on laskettu normaalin käytännön mukaan. Isännöitsijä pääsee muokkaamaan tyhjennysväliä ja astiakokoja omien tarpeidensa mukaan ilmoittamalla ne Keräämölle.

LUKITUS

Jätepisteen lukitseminen ei ole pakollista, mutta osassa taloyhtiöistä ne ovat lukittuja. Lukittuun jätetilaan tulee asentaa elektroninen lukko, johon Keräämöllä on yleisavain tai jos tämä ei ole mahdollista, tilaan voidaan asentaa putkilukko. Kiinteistön haltija vastaa lukituksen asennus- ja huoltokustannuksista sekä lukituksen toimintakunnosta.

taloyhtiökysely

Loppuvuoden tärkein asia taloyhtiöille onkin varmistaa, että jätepisteellä on riittävästi tilaa seitsemälle jätelajille ja ilmoittaa Keräämölle taloyhtiön jätteenkeräyksen tiedot. Taloyhtiökysely aukeaa lokakuun alussa, Keräämön nettisivuille, jonka avulla keräämme tietoa astiatarpeista ja toivotusta tyhjennysrytmistä. Kyselyyn tulee vastata 13.11.2023 mennessä. Keräämö on taloyhtiöiden apuna muutoksessa antamalla maksutonta konsultaatioapua jätepisteen suunnittelussa sekä antamalla asukkaille lajitteluneuvontaa. Toimiva lajittelu alkaa asukkaan kotoa samalla seitsemän astian-taktiikalla kuten taloyhtiön jätepisteessäkin.

Vapaaehtoisesti pakkausjätteitä keräävien 1-4 asunnon asuinkiinteistöjä pyydetään ilmoittamaan tietonsa myös lokakuussa Keräämön sivuille avautuvalle lomakkeelle.