Siirry suoraan sisältöön
.

Lakimuutos vuonna 2021 siirsi kuntien vastuulle pakkaus- ja biojätteiden kuljetukset.  Keräämön alueella pakkausjätteiden eli kartonki-, muovi-, metalli- ja lasipakkauksien tyhjennykset alkavat tammikuussa 2024. Keräämö on saanut taloyhtiöiltä tiedot ja toiveet astiakoista ja valmistelut ovat loppusuoralla. Pakkausjätteiden erilliskeräysastiat toimitetaan alkuvuodesta vähintään 5 asunnon taloyhtiölle taajama-alueella.

Keräämön alueella on tällä hetkellä myös monia omakotitaloja ja pientaloyhtiöitä, joilla on pihassaan oma astiansa pakkausjätteille, vaikka se ei olekaan pakollista. Erityisen paljon omakotitaloissa on muovi- ja kartonkipakkausastioita. Myös nämä kuljetukset siirtyvät Keräämölle vuoden 2024 aikana. ”Alueellamme on yli sata kierrätyspistettä, joihin pakkausjätteitä voi viedä veloituksetta. Arjen sujuvuus on ihmisille kuitenkin tärkeää, joten sen vuoksi myös omakotiasujat ottavat mielellään pakkausjäteastioita omaan pihaansa. Kimppa-astiat naapurin kanssa ovat myös hyvä vaihtoehto, jolloin kuluja saa jaettua” sanoo Keräämön logistiikkapäällikkö Jouni Kaiku. Keräämön nettisivuille on avattu lomake, jonka kautta omakoti- ja paritalot sekä alle 5 asunnon taloyhtiöt voivat liittyä pakkausjätteiden kuljetuksiin, mikäli asuinkiinteistö sijaitsee pakkausjätteiden keräysalueella (merkattu punaisella).

Astiatyhjennyksien hinnat ovat tiedossa joulukuussa, kun jätehuoltojaosto päättää taksasta. Vuoden 2024 alusta paperilla ja kartonkipakkauksilla tulee olla omat astiansa. Keräämö hoitaa kartonkipakkausten keräämisen ja hoitaa kuljetukset. Paperiastian voi tilata valitsemaltaan kuljetusliikkeeltä.  


Aiheita, jotka voisivat kiinnostaa sinua

>

>

>