Siirry suoraan sisältöön
.

Porin seudun jätehuoltojaosto esittää uuteen jätetaksaan jätemaksujen korotuksia, mutta myös hinnan alennuksia. Merkittävimmät muutokset taksassa ovat korotusehdotukset Hangassuon jätekeskukseen vastaanotettavan poltettavan sekajätteen jätemaksuun, punnitusmaksuun sekä ekomaksuun. Jätemaksujen korotukset johtuvat pääasiassa jätteiden käsittely- ja kuljetuskulujen noususta. Vuoden 2024 taksassa puujätteen vastaanotto muuttuu maksuttomaksi. Taksaan on uutena lisätty myös pakkausjätteiden erilliskeräysvelvoitteeseen liittyvät tyhjennysmaksut.

Porin seudun jätehuoltojaoston alueeseen kuuluu Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen ja Ulvila. Taksa sisältää ekomaksuun, sekajätteen aluekeräyspisteisiin (Lavia ja Porin saarikiinteistöt), Hangassuon jätekeskukseen ja lajitteluasemiin liittyvät jätemaksut.

Taksasta voi esittää mielipiteensä jätehuoltojaostolle 1.12.2023 mennessä.

Lue lisää: https://www.pori.fi/asuminen-ja-ymparisto/jatehuoltoviranomainen/ajankohtaista/


Aiheita, jotka voisivat kiinnostaa sinua

Keräämö

Meidän ajatuksenamme on, ettemme enää kerää ainuttakaan jätettä, vaan raaka-aineita, jotka saavat kauttamme uuden elämän ja käyttötarkoituksen. Keräämö edistää kiertotaloutta mahdollistaen sen kaikille alueen asukkaille tehokkailla ja sujuvilla jätehuoltopalveluilla. Haluamme auttaa kuntalaisia näkemään kierrätyksen helppouden ja ymmärtämään asian tärkeyden. Keräämö on Porin, Ulvilan, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Merikarvian, Pomarkun ja Siikaisten yhdessä omistama kunnallinen jätehuoltoyhtiö. Järjestämme… 
Lue lisää

Taloyhtiöille

Pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät Keräämölle vuonna 2024
Lue lisää

>